• Duurzaamheid

  De praktijkproef richt zich op het onderzoek naar de mogelijkheid van een duurzaam alternatief voor de traditionele geluidsschermen, waarbij het gebruik van materialen kan worden teruggedrongen. Het idee om de kracht van de natuur in te schakelen voor een maatschappelijk probleem is voor alle partijen een belangrijke motivator om deel te nemen aan deze proef. Een groen scherm kan niet alleen een bijdrage leveren aan geluidsreductie, maar draagt bij aan een duurzame leefomgeving.

 • Geluidsreductie

  De verwachting is dat de bamboehaag minimaal zoveel geluid dempt als een traditioneel ‘hard’ scherm van 3.00 m. hoogte. De geluidsreductie moet dan direct achter het scherm jaar rond en over de volledige schermlengte/-hoogte  gemiddeld 9dB of meer zijn. Deze geluidsreductie is maximaal 4 jaar na aanleg bereikt.

 • Aanplant

  Twee verschillende schermopstellingen zijn aangeplant. Het ene deel bevat vijf dichte bamboerijen waarin de onderlinge plantafstand 0.40 m. is.

  Het andere deel bevat zes bamboerijen: één dichte rij en vijf rijen waarin de planten verder van elkaar af staan( 0.80 m.). Overal komt één rij bamboe op een kleine grondverhoging die bedoeld is om lage frequenties te dempen.

  Configuratie met 6 rijen

  Configuratie met 5 rijen